Teemat

Kirjoita meille
Foorumi
Chat-keskustelu
Blogi-kirjoituksia
Sähköposteja
 
EditRegion8_mainos
Liikunta Jotta me ikinuorina pysyisimme, tarvitsemme liikuntaa, välttämättä. Tässä muutama linkki aikuisten liikuntasivuille.

Seniorit liikkkeelle Veteraaniurheilijat Suomen latu Huippu-urheilu Sport.fi

Liikunta ylläpitää fyysistä ja henkistä terveyttä samalla tapaa kuin laadukas ravitsemus. Liikunta vähentää ennenaikaista kuolleisuutta. Se ylläpitää ja kehittää fyysistä kuntoa ja toimintakykyä ikääntyessä. Lista sairauksista, joita liikunta ehkäisee, on pitkä.

Liikkuvalla on pienempi todennäköisyys sairastua muun muassa masennukseen, osteoporoosiin ja kaatumisesta johtuviin luunmurtumiin, metaboliseen oireyhtymään ja kakkostyypin diabetekseen, korkeaan verenpaineeseen, veritulppaan, verenpaine-, sepelvaltimotautiin tai aivohalvaukseen sekä paksusuolisyöpään. Liikunta ehkäisee ja hoitaa samalla useita sydäntautien riskitekijöitä kuten kohonnutta verenpainetta, kolesterolia tai verensokeriarvoja. Yleinen elämänlaatu paranee liikkuessa psyykkisen hyvinvoinnin ja paremman terveyden myötä

Älä unohda tutkia oman kuntasi liikuntapalveluja ja Kansalais- ja Työväenopistojen laajaa liikuntatarjontaa. Ne löytyvät sivultamme Yhteiskunta - Opiskelu tai Kunnat.

 

 

 

Lintu pinjassa

Senioriportaali wwww.goldenage.fi Ovi Tiedon Lähteille Ihmiseltä Ihmiselle

Mikä on Golden Age