Teemat

Kirjoita meille
Foorumi
Chat-keskustelu
Blogi-kirjoituksia
Sähköposteja
 
EditRegion8_mainos

Nökön reseptit

Katso lisää Nökön reseptejä täältä.

Katalonialainen joulukalkkuna

    Ainekset:

    Tässä katalonialaisessa kalkkunareseptissä käytetään täytteessä keitettyjä kastanjoita. Ellei niitä löydy kaupasta, korvaa ne samalla määrällä seoksella leipäkuutioita ja keitettyä bataattia.



    Täytteeseen

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli, hienonnettuna
  • 1 pieni porkkana, leikattuna pieniksi kuutioiksi
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 250 g jauhelihaa, sikaa
  • 3 siivua pekonia, hienonnettuna
  • 1 ½ tl kanelia
  • ½ kuppia rusinoita
  • 1 kuppi kivettömiä luumuja
  • ½ kuppia kuivattua aprikoosia, leikattuna kuutioiksi
  • 1 kuppi sherryä
  • 500 g keitettyjä kastanjoita
  • ½ kuppia hienonnettua lehtipersiljaa

    Kalkkunaan
  • 8 kg kalkkuna, huuhdottuna sisältä ja päältä ja kuivattuna paperipyyhkeillä
  • 1 ½ kuppia sherryä
  • 1 l kanalientä
  • muutama laakerinlehti

    Täyte
  1. Kuumenna oliiviöljy keskilämmöllä ja lisää sipuli, porkkana, suola, pipuri, jauheliha, pekoni, kaneli, rusinat, luumut ja aprikoosit.
  2. Paistele varovasti rikkoen jauhelihan kokkareet kunnes sipulit ovat pehmenneet ja kaikki on saanut kauniin värin. Lisää sherry, lisää lämpöä, saata kiehumaan, sekoita hyvin ja keitä kunnes sherry on haihtunut.
  3. Ota pois lämmöltä ja jäähdytä. Sekoita joukkoon kastanjat ja persilja.

    Kalkkuna:
  4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Täytä kalkkuna valmistamallasi täytteellä ja sulje se. Laita kalkkuna syvään paistoastiaan ja lisää 1 kuppia sherryä, kanaliemi ja laakerinlehdet.
  5. Paista noin 5-6 tuntia ja valele usein kunnes kalkkuna on kypsä. Testaa pistämällä veitsi täytteen keskelle ja pidä se siellä 20 sekuntia; ota se pois - jos se on liian kuuma koskea, kalkkuna on valmis. Jos kalkkunan rinta tuntuu kuivuvan tai tulevan liian tummaksi paistamisen aikana, peitä se öljytyllä foliolla.
  6. Kun kalkkuna on valmis, ota se pois uunista, peitä ja anna levätä 20 min ennen leikkaamista.
  7. Kuori rasva paistoastiassa olevasta liemestä, noin kaksi kuppia pitäisi jäädä astiaan. Laita astia kuumenemaan. lisää loput ½ kuppia sherryä ja saata kiehumaan. Anna kiehua kokoon kunnes sakenee.
  8. Leikkaa kalkkuna ja tarjoa pannun liemi kastikkeena.



    For the stuffing

  • 3 tablespoons olive oil
  • 1 onion, finely chopped
  • 1 small carrot, finely diced
  • 1 teaspoon salt
  • 1/2 teaspoon freshly ground black pepper
  • 250g minced belly pork
  • 3 rashers rindless bacon, chopped
  • 1 1/2 teaspoons ground cinnamon
  • 1/2 cup sultanas
  • 1 cup pitted prunes
  • 1/2 cup diced dried apricots
  • 1 cup medium sherry
  • 500g cooked chestnut crumbs
  • 1/2 cup chopped flat-leafed parsley

    For the turkey
  • 8kg turkey, rinsed inside and out and dried with paper towels
  • 1 1/2 cups medium sherry
  • 1 litre chicken stock
  • sprig of fresh bay leaves
    For the stuffing
  1. Heat the oil over moderate heat and add the onion, carrot, salt, pepper, pork, bacon, cinnamon, sultanas, prunes and apricots.
  2. Fry gently, breaking up the lumps of pork, until the onion is soft and everything is well coloured.Add the sherry, turn up the heat, bring to the boil, mix well and cook until sherry evaporates.
  3. Remove from the heat and cool. Mix in the chestnut crumbs and parsley.

    For the turkey
  4. Preheat the oven to 175ºC. Stuff the turkey with the prepared stuffing and pin it closed with a skewer.Place the turkey into a deep roasting dish and add 1 cup of the sherry, the stock and the bay leaves.
  5. Roast for about 5-6 hours, basting frequently until cooked. Test by inserting a knife into the middle of the stuffing and holding it there for 20 seconds; remove and if it is too hot to touch, it is ready. If the breast appears to be drying out or becoming too dark while cooking, cover with a large piece of oiled foil.
  6. When cooked, remove from the oven and rest 20 minutes before carving.
  7. Skim fat from the pan juices; about 2 cups of liquid should be left in the pan.Put the pan on the heat, add the remaining 1/2 cup of sherry and bring it to the boil, reducing until slightly syrupy.
  8. Carve the turkey and serve with the pan juices.
    Serves 6-8.

Alateema Alateema Alateema Alateema Alateema Alateema

 

Artikkelit

Joulukuun auringon nousu

Luminen Helsinki joulukuu 2010

Kevätaurinko

Maarianhaminan satama

Wanha myllyn juova

Taivalkosken talvi

 

 

Lintu pinjassa

Senioriportaali wwww.goldenage.fi Ovi Tiedon Lähteille Ihmiseltä Ihmiselle

Mikä on Golden Age